MISTY IN ROOTS

Det legendariska bandet Misty in Roots kommer till Blacka!
Med en karriär som sträcker sig över fyra decennier, är Misty in Roots ett av Englands finaste reggaband. Bandet är en av de mest kraftfulla live reggae akter som kommer från 1970-talets London - där de bland annat var en stor del i Rock Against Racism-rörelsen.
Med sitt äkta roots-reggae sound och med kraftfulla texter inspirerade av ekonomisk utsatthet, afrikanska kultur, politik och andligt uppvaknande golvar Misty in Roots alla vars hjärta slår i baktakt.
Nio långa år har de gått sedan de spelade i Sverige senast och nu gör de en enda Sverigespelning hos oss i Skärblacka.
Detta vill ni inte missa!

 

LILI & THE UGLY SOULS

Med grunden i roots reggae och med influenser från hiphop, jazz och dancehall formar Lili & The Ugly Souls sitt sound. Stämsång och spottande rhymes presenterar texterna, som både är personliga och samtidskommenterande. Ett feministiskt budskap präglar musiken och kan uttryckas i en kärleksförklaring liksom i en världslig frustration. Sången ackompanjeras av tunga grooves och en stämningsfull blåssektion som gärna bjuder upp till dans.

https://www.facebook.com/liliandtheuglysouls/

 

KALLE BAAH

De är sedan länge legender inom den svenska reggaescenen och även roten till allt vi ser här idag.
Det var dem som gjorde den allra första Minneskonserten på sågvägen här i Skärblacka för 38år sedan och ända sedan starten ’79 på högstadiet i Skärblacka, har Kalle Baah jobbat upp en stabil lyssnarskara.
Fyra kultförklarade album och en jubileumssamling har de släppt och nytt material är dessutom inspelat och släpps nu under våren.
Bandet planerar för en sommar på landets scener och vi säger det inte ofta nog: Vi är fruktansvärt stolta att få presentera Kalle Baah till årets Minneskonsert

http://www.kallebaah.com
https://www.facebook.com/kallebaah/

DANIELLA TORRES

Även i år deltar Daniella Torres som soloartist fast denna gång backad av kompbandet Hilltown Syndicate. Efter ett år med flera uppträdanden jobbar hon just nu på eget låtmaterial och vi hör henne bland annat som gästartist på Marx Gallos nya platta Hard to catch i låten Sign in.I sommar kommer vi kunna se henne på ett flertal spelningar tillsammans med Hilltown Syndicate och i samarbete med Red Hut Studios.

MARX GALLO

Marx Gallo är Blackasonen som jobbat med musiker av världsklass så som Max Romeo och Sly Dunbar. Under våren släppte han albumet Hard To Catch som är ett mäktigt album med politiska och beaktansvärda texter, inspelat i Red Hut studios här i Blacka.
Låtarna har ett äkta roots-sound och liveakten bjuder på verkligt tunggung, så älskar ni roots-reggae är detta inget ni vill missa.
Sommaren är bokad med både nationella och internationella spelningar för Marx Gallo och på minnes backas han dessutom av det eminenta bandet Hilltown Syndicate.

https://www.facebook.com/hilltownsyndicate/
https://www.facebook.com/marxgallomusic/
http://www.marxgallomusic.com/

GENERAL KNAS

Det finns ingen på den svenska reggaescenen som de senaste tjugo åren har turnerat land och rike runt som General Knas. Generalen slog igenom med den legendariska gruppen Svenska Akademien i början på 00-talet och har sedan dess släppt fem album som grupp och ytterligare fem som soloartist.Hans senaste soloalbum ’Reggaestrerad’ släpptes 2018 och är ett hyllat och tidlöst roots-reggae album som bjuder på både kärlek, tankeställare och kängor riktade åt makteliten.Under våren har han vart på sin tyngsta och mest genomtänkta turné någonsin och garanterar en minnesvärd konsertupplevelse.

https://www.facebook.com/generalknas

JAMSESSION

Jam Session bildades 1991 i Skärblacka. Bandet fick snabbt många fans och gjorde succé redan från starten med många konserter både på lokala nattklubbar och i andra delar i landet. Nu dyker dom upp igen med sin party-reggae, efter många år av tystnad. Fler spelningar är bokade i sommar, så vi får se vart denna comeback tar vägen, så här 28 år senare.
Bandet består idag av Sebastian Petersson, Jukka Poikela, Mikael Ewertsson, Robert Larsson, Tommy Karlsson och Tom Poikela.

SCHOOLVIBES


Schoolvibes ett samlingsnamn på nya unga reggaemusiker från Skärblacka. Varje år kommer ett nytt Schoolvibes och i år är det ett band med elever från samtliga klasser på Mosstorpskolans högstadium. Elever som är drivna och mår bra när de får vara i musiken. Några av dem har aldrig spelat reggaemusik förut vilket har inneburit en del utmaningar men också en stor glädje när svåra moment äntligen sätter sig och lyfter helheten i bandet.
Schoolvibesprojektet är ett samarbete emellan Mosstorpskolan och Fritidsgården i Skärblacka.
Nya reggaestjärnor på Blackas himmel!

REGGAESTRER@


Dana Nilsson, Johan Nilsson, Nille Nilsson, Mattias Gurkan Carlsson, Mattias Eriksson och Håkan Andersson i Reggaestrer@ är tillbaka och mer taggade än någonsin.
Reggaestrer@ levererar garanterat!

BLACKA MUFFIN


Blacka Muffin SoundSystem är oss trogen och backar oss mellan akterna med välvalda rytmer i en nice mix för skönaste stämningen under dagen.
https://www.facebook.com/BlackaMuffin-Sound-MostHigh-Massive-1639966219564094/