Blacka Giirlz

I år är vi även stolta över att få presentera några nya stjärnor på Blackas reggaehimmel , Blacka Giirlz.

Elsa och Danijela är två tjejer i årskurs 6 på Mosstorpskolan i Skärblacka som tycker mycket om musik. De sjöng båda i kör under lågstadiet och nu under sista året på mellanstadiet har tjejerna varje torsdag efter skolan ägnat sig lite extra åt sången. Tjejerna älskar reggae och kommer inleda årets Bob Marley minneskonsert genom att hylla Marley med en av hans låtar.

KevinH

KevinH är en ny och ung men scenvan reggaeröst som började sin resa med att medverka som bland annat gitarrist i olika reggaeband på Blacka Musik som exempelvis R.U.F.B, Chimney Rebels och Tasty Roots.
På senare tid har han valt att gå sin egen väg och har hittils producerat och släppt två
egenskrivna låtar, med många fler på gång. KevinH har vid många tidigare tillfällen spelat gitarr på minneskonserten men är nu äntligen tillbaka efter några års uppbehåll som helt egen akt.
Till årets konsert blir han backad av en uppsättning särskilt skräddarsydd för årets minneskonsert här i Skärblacka. Detta får ni inte missa!

Kiihjano

"Di White Lion”

Kiihjano är reggae & dancehall-artisten från Norrköping som har byggt upp ett stort bagage av låtar sedan sin officiella debut år 2014 med singeln Respect. 
Ep ́n Vägen Fram kom 2015 och  2016 släpptes bland annat ep ́n Paradistet, båda med låtar som tog sig rakt in i hjärtat.
2017 gjorde han debut på Öland Roots och släppte singlarna, Åt Samma Håll- gästades av JK, sommar låten Medicinman och den kärleksladdade dancehallsingeln Förförande.
Kiihjano Årets första singel Para- gästad av Dilly D, släpptes den 13e April.
Kiihjano är känd för sina hypade shower där ingen kan stå stilla.
Var beredda på otrolig energi och glada människor!

Marla Brown

Marla Brown är yngsta barnet och dotter till Yvonne Brown samt reggaeartisten och legenden Dennis Brown .
Med en professionell danskarriär bakom sig och med pappan Dennis Browns musikaliska arv startade Marla upp sin musikkarriär under år 2013.

I år kompas hon av inga mindre än Blackabandet Hilltown Syndicate!

Kalle Baah

De är sedan länge legender inom den svenska reggaescenen och även roten till allt vi ser här idag.
Kalle Baah började spela tillsammans som tonåringar på Mosstorp för över 30 år sedan.  Det var dem som gjorde den allra första Minneskonserten på sågbvägen här i Skärblacka för 36år sedan och de har sedan dess bland annat släppt fyra kultförklarade album och en jubileumssamling.
Vi säger det inte ofta nog: Vi är fruktansvärt stolta att få presentera Kalle Baah.

Daniella Torres

Daniella Torres gör sin första konsert som soloartist inom reggaegenren.
Hon är mer känd som bakgrundssångerskan som länge har körat artisten Marx Gallo men även andra artister så som bl.a Max Romeo, Papa Dee och Marla Brown. Nu träder hon fram med sin första show på Bob Marleys Minneskonsert.

________________________________________________________________________________

Gräsrot

Skärblackabandet Gräsrot kommer för att hedra minnet av Marley och för att ge er en själslig och spirituell musikupplevelse.
Som vanligt blandas eget material tillsammans med tolkningar från andra eminenta musiker.

Marx Gallo

& HilltownSyndicate

Marx Gallo är reggaeartisten från Blacka som jobbat med musiker av världsklass så som Max Romeo och Sly Dunbar. Senaste singeln Common Sense har fått bra respons och speglar verkligen soundet som Marx Gallo gjort sig känd för.
Vid sin sida har han bandet Hilltown Syndicate som backar upp live och producerar det mesta kring musiken. I sommar kommer Marx Gallos andra platta som just nu putsas på i Red Hut Studios tillsammans med Janne Baah. På minnes kommer det bjudas på delar av det nya och riktigt tung Roots Reggae

Partiet

I år släpper de ny musik, smygpremiären ville de göra på "helig-reggae-mark" och vi har därför nöjet att presentera Partiet till Bob Marley Minneskonsert.

Efter flera års nästintill konstant turnerande med hundratals spelningar och tusentals fans i bagaget är Partiet nu ett stort namn på den svenska reggaescenen.
Få kan mäta sig med Partiet när det kommer till att blanda musik, politik och liveshow på ett nyskapande sätt. 
I partikostymerna levererar Partiet svettiga röjiga konserter, liveshowen för tankarna till The Hives blandat med Timbuktu och Damn!